Fördelen med att driva ett e-handelsföretag är helt klart att den svarar till den nya kontorsfilosofin; aktivitetsbaserat. Aktivitetsbaserat betyder i grova drag att du, beroende på fokus, kan du ändra dina arbetsplatser; jobba hemifrån eller från ett kontorshotell till exempel. Men för att kunna göra det smidigt behöver du skaffa en molnbaserad telefonväxel, dels för att kommunikationen ska vara enkel – men också för att inte förlora data om din dator skulle krascha. Det som är smart att tänka på är att att ”stabilisera” sina mobila lösningar. Hur bra koll har du på moln?

Nuförtiden kan nästan allt flyttas upp till ett moln. Allt från dokument till journaler flyttas upp för att säkra att inget går förlorat ifall du skulle bli bestulen eller om datorn skulle gå sönder på något sätt. Det gör dig mindre prylberoende och du kan fortsätta med din kundkontakt även när det oförutsedda händer. Molnet är helt enkelt ett smart sätt att säkerställa att alla dina filer och kontakter hålls intakta. Att skaffa molntjänster är ett sätt för dig och ditt företag att bli mindre sårbara. Vill du veta mer? Läs mer om Soluno.

Anlita proffs alltmer populärt

Det som är smart med molnlösningar är att de har en fast digital position, oavsett var du är och vad som händer med datorn du producerade dokumentet på. Man kan givetvis kalla det mobilt, men molnet kan du alltid lita på finns där. Den lagrar den information och dina kontakter, och för en e-handlare är det ett oerhört smart komplement.

Även välfärden börjar flytta upp i molnen, och i en debattartikeln i svd.se kan man läsa om att man vill se smartare lösningar. Även privatpersoner börjar fundera över vilka molntjänster som finns tillgängliga när det handlar om att lagra bilder och andra filer. Problemet med gratistjänster är att de ibland är opålitliga, varför det kan vara en idé att anlita proffs som sköter allting åt dig. Icloud har fått en del kritik för att inte vara en helt vattentät molnlösning än. Moln kräver god kunskap i digital arkitektur.

 
 
 
Kontakt: info@booyaka.se.