Vi lever i ett konsumtionssamhälle, det är inget vi kan komma ifrån. Men för att inte jorden ska gå under inom en snar framtid gäller det att vi lägger lite mer eftertanke på det vi köper hem. 

1163607-vector-clothesVad det handlar om är att vi måste tänka till lite mer när vi shoppar. För att vi lever i ett konsumtionssamhälle behöver inte vara något dåligt. men det blir det när vi väljer att bara slita och slänga i saker och ting. Det finns många bra shoppingtjänster vi kan välja för att enklare finna det vi behöver, men då måste vi slå på vårt hållbara tänkande och fundera på vad vi ska göra av det som vi inte längre behöver. Att bara slänga det i soporna är så förra året. Nu handlar det om att förlänga livet på våra ägodelar – även om de inte längre befinner sig i våra händer.

Förändrade konsumtionsmönster

Vad man kan se är att nu när vi människor börjar tänka till lite så kan man se förändringar på konsumtionen och att människor på allvar börjar tänka till på lång sikt. När man nu börjar gå in i jultider så är vi inne i en extrem period av shopping och då är det viktigare än någonsin att vi tänker till. När fler och fler vänder sig till internet för att finna julklappar har man ett större utbud att välja mellan och då är det praktiskt att man verkligen kan välja produkter med större omsorg. Kanske ska man satsa mer på kvalitet eller att handla vintage eller på auktionsverk och sedan sprida denna goda trend vidare?

Vad som i alla fall är steg nummer ett är att vara medveten om vår jord och hur vi behandlar den och sedan kunna motivera sina köp. Kan vi bara motivera det vi köper så borde vi vara glada. Och hur härligt skulle det inte vara att ge bort några träd i regnskogen eller att man blir fadder åt några isbjörnar?

 

 
 
 
Kontakt: info@booyaka.se.